Test Tja, testar typ att blogga från mobil...

Test Tja, testar typ att blogga från mobilen Yoleia


Middagskryssning :)

Om ungefär 10 min ska jag och mamma åka till pappas kontor tror jag och sen ska vi väl åka till båten antar jag. Jag vet inte riktigt hur vi ska göra men att vi ska på middagskryssning med en annan familj vet jag. Så vitt jag vet är det som att äta middag på en båt helt enkelt, en båt som åker, som en kort kryssning. Vi ska inte sova över som man gör på vissa andra kryssningar.

hasta la vista

Ingen nyckel!

Tjena hopp lattemugg!
Idag var jag i tjänsten på förmiddagen med mama och en annan från vår församling och sen kom min syster till lunch och vi åt lunch tillsammans, jag tog en focaccia, med feta (jag vågar typ inte ta nåt annat). Sen gick vi ett tag till i tjänsten. Nu kommer anledningen till rubriken!: Jag skulle åka hem tidigare men när jag på tåget på väg hem upptäckte jag att jag inte hade nån nyckel med mig! Jag brukar inte ha det nu när det är sommarlov... Men då kunde jag sitta kvar på tåget och åka till pappas kontor, så då gjorde jag det, så det löste sig... Nu hoppas jag på en mysig hemmakväll fast nu ska jag nog följa med mamma på en kort promenad.

HEJDÅ! höhö

Sparkcykel ;) ;D

bShoo, ja e hemma hos BL och vi har äntligen fått datan (vi har haft den ett tag nu iförsig), hennes lillasyster och småbröder var inte så sammarbetsvilliga... Idag har vi varit i stan och jag har köpt en sparkcykel!! :D:D Den är cool: Svart och grön:O:O!! Men jag har den på öppet köp, men jag hoppas att jag inte behöver lämna tillbax den. När vi kom hit tittade vi på tv ett tag, sen spelade vi Mario Cart på wii och sen ett barbie hästspl på wii....... hehe.
Min data är trasig så jag kommer ha problem med att uppdatera min blogg...

Tjadå från yoleia ;) 

PS: Jag kanske lägger upp en bild på sparkcykeln nån gång framöver DS.

PS2: BL försökte övertala mig att köpa Guitar Hero 5 för typ 898 spänn (det var rea, dyrare annars och allt ingick så det var nog billigt) men hon lyckades inte...jag suger typ på guitar hero... DS

PS3: BL står för bananalover och är min blonda vän. Hon heter inte bananalover för att hon e blond utan för att hon älskar bananer DS

Ingen Mia Thermopolis! ... tyvärr.

Inte konstigt att jag inte skrev i bloggen på flera dagar! Jag har dagboksproblem! Jag har en dagbok och även fast jag tycker det är kul att läsa i efterhand, vissa saker kommer man inte ens ihåg (iaf en, men jag tror det är fler, det borde det vara) och det är extra kul, så lyckas jag aldrig skriva särskillt länge, jag börjar- sen tröttnar jag och orkar inte skriva, jag är väl ingen Mia Thermopolis! Lika dant med böcker jag börjat på, men jag slåg nog rekordet med min och BL:s "fix your coiffure". Jag tycker ju om att skiva, men lyckas inte alltid fullborda det. Förutom noveller, det är väl lite den nivån jag ligger på. Är nog inte redo för böcker. Men när det gäller det här med bloggen kan jag nog inte kräva av mig själv att jag ska skriva hela tiden, då blir det nog för jobbigt. Men jag vet ju inte alltid var jag ska skriva heller. Men jag har inte bara tänkt skriva dagbok här utan jag har tänkt lägga upp berättelser, och som skrivarträning, ni får gärna kritisera om ni vill.

FCBarcelona- skrivset, till skolstarten kanske...


©yoleia            Det här skrivsetet köpte jag på Gallerix efter filmen, skrivboken säljs för sig

Min nya fotboll :D


©yoleia                    cool va?

Ny fotboll :D

Först vill jag bara säga att jag har fått en ny cool design av chiennieee.blogg.se och jag vill tacka henne :). Och nu ska jag berätta om min dag efter att inte ha uppdaterat bloggen på länge... :( Först åkte jag och mamma och gick i tjänsten i Täby C. Sen kom pappa dit och vi gick tillsammans till Hemköp och jag köpte kakor:) och de köpte andra saker. Vi hade typ bestämt att vi skulle göra nåt på eftermiddagen idag så vi åkte in till stan och gick på bio men vi var tidiga så vi hann göra andra grejer innan, vi åt på en restaurang på en restaurang som hette Drottninghov eller nåt sånt på drottninggatan, jag tog hamburgertallrik och det kan jag rekomendera, lite fett kanske men gott(passar dig som inte vill ha "allt" på hamburgaren efter som man får lägga på sina egna grönsaker och lök). Lite senare gick jag till Stadium på sergelgatan och köpte en cool/snygg ny boll (eftersom min gamla råkade hamna under verandan). Jag lägger upp en bild ;). Filmen vi såg heter "Letters to Juliet" och var rätt bra, hur som hest var den riktigt rolig (jag kommer ihåg att jag skrattade ganska mycket även om jag inte kommer ihåg exakt för vad...:P) och trevlig att titta på, jo den var nog riktigt bra faktiskt. Den handlar om ett par som åker till Verona, men han bryr sig egentligen mest om mat och sin restaurang som han ska öppna och att träffa leverantörer även fast han är en riktigt trevlig, glad och typ charmig snubbe. Sen hittar hon ett 50 år gammalt brev till Julia... :O!!! (som i Romeo och Julia då alltså;) )

Chao//yoleia
PS: Verona ligger i Italien och Chao betyder hejdå på Itaelenska ;) DS

Vilja synas

Nu är jag tillbaka från badet... Simon har kommit tillbaka föresten :D. Han kom tillbaka igår inte långt efter att vi hade kommit hem. Han är väldigt.. verbal. I morse jamade han utanför mitt fönster(jag trodde klockan bara var fem eftersom klockan i köket går fel men den var drygt halv nio) och när jag släppte in honom praktiskt taget skrek han! Han kanske har saknat oss och så kanske han klagar för att det är så varmt, han har ju päls liksom och tycker inte om att bada, på sin egen förlust. Jag hörde på radion föresten att den spanska Jimmy Jump ska ställas inför rätta. Han sprang typ in på planen och försökte sätta en röd mössa på pokalen :P hihi. De e ju inte OK egentligen! Fast lite tokigt e de ju. Om du inte visste det så var det samma kille som hoppa in på Spaniens bidrag i ESC och dansade med dem. Han verkar verkligen vilja synas, eller så tycker han bara att det är roligt. Men troligtvis vill han nog synas. Men jag ska nog inte säga nåt om det för jag vill också gärna synas, men det är inte en egenskap hos mig som jag tycker så mycket om. Jag är inte så förtjust i självupptagenhet. Men det där kan bero på att man har dålig självkänsla. Tänk på det, om man inte är trygg i sig själv kanske man gärna vill att andra ska märka en och tycka att man är bra. Det är inte så med alla med dålig självkänsla, det är jag ganska säker på. Men om man inte tycker bra om sig själv har man svårt att vara glad för andras skull, det är lite svårt att förklara men jag tror att gärna vilja synas och bli upphöjd och få beröm av andra hänger ihop med dålig självkänsla. Eller så kanske man helt enkelt tycker att man är superbra. Det man kanske inte tänker på är att deprimerade kan vara väldigt självcentrerade och pratar mycket om sina egna problem. Men jag tänker inte hålla på och klandra dem, de mår ju inte bra!! Men att bry sig om andra gör ju i sin tur att man mår bättre:) Men jag ska säga att jag kan vara ganska självcentrerad själv!

Dataproblem

Nu har jag städat klart, jag förbjöd mig själv att inte gå in på facebook färrän jag var klar med städningen (och inte blogga heller), nu e den typ klar. Jag har städat mitt rum och hallen och toan uppe för första gången på flera veckor, men vi har ju varit borta på semester också, så det är inte lika illa som det låter. Min dator är paj, den startar inte, det har vart såhär förut också på sistone och den brukar alltid starta igen senare, jag hoppas den kommer det den här gången också så jag kan föra över mina bilder till pappas bärbara hårddisk så dom inte försvinner om datan går sönder på riktigt. Men jag ville ha musik på när jag skulle städa så jag flytta upp pappas gamla bärbara från vardagsrummet upp till mitt databord i hallen så jag kunde spela på högtalarna där. De e den ja e inne på nu också föresten... vi ska åka och bada nu så jag får skriva mer sen.

Chao// yoleia

Shtäda

jag borde packa upp och städa inne på mitt rum...

musik just nu: Miley Cyrus – Liberty Walk brajjn den me :) från det nya albumet som är riktigt bra typ, käns välgjort liksom
Simon ©yoleia

Hemma- hemma

Nu är jag hemma i mitt hus och egen dator och även fast laptops och trådlösa bredband är bra eftersom de är bärbara är de lite besvärliga och de e mycket lättare att surfa på min stationära, tycker jag i alla fall...;) simon har inte setts till än och våran granne skrev att ho bara hade sett honom flyktigt ett par gånger tror jag hon sa, jag hoppas han dyker upp snart.

Ha en trevlig sommar häls yoleia XD

Bra låt, en av mina favoriter :D

Collapsed Lung – Eat My Goal

Lysnna också gärna på:

Selena Gomez & The Scene – Kiss & Tell brajjn ;P

Passande för idag:

K'NAAN – Wavin' Flag - Coca-Cola® Celebration Mix också brajjn

Min frukost på hotellet i Gränna i morse =)

min frukost på hotel gyllene uttern den 11 juli 2010, vm-final dag :O©

tillbaks

De e kul att va tillbaks i stlm igen, fast vi e inte hemma än och jag har inte så jättestor lust att komma hem heller, fast då får jag ju träffa simon igen:), våra grannar har tagit hand om honom medans vi har varit borta. Det kanske hade varit roligare att komma tillbaks till stlm om det hade varit fler som också var hemma, kanske. Men att komma tillbaks till huset är nog mest jobbigt för att jag inte har måste städa... och så är det liksom semester när man är på semster, då behöver man göra mindre grejer. Men vissa saker är ju viktiga och behöver göras, för det är det som är bäst, man kan ju inte alltid ta semester från allt och aldrig ta något ansvar... Man mår ju inte bra psykiskt heller efter ett tag om man alltid bara skjuter upp allt. Det ska bli skönt att slippa äta massa bullar och glassar hela tiden, men vi får väl se vad jag tycker om det senare ;) Nu är vi inne i en tunnel vilket är riktigt skönt får då syns det så bra och så på pappas laptop som jag sitter och skriver på C: Det är lite svårt att se i solljuset och istället ser man allt fult damm på skärmen :@ Nu e vi i Gullmarsplan :) Där finns det ett espresso house:) om ni undrar var det är så kan jag säga att det ligger inne på tunnelbanan som heter Gullmarsplan och ligger på den gröna linjen, om man kommer från tekniska åker man bara till Gamla Stan eller Slussen och byter till vilket tåg som helst som kommer på andra sidan plattformen ;) Om du inte kommer från V- tuna kan du ignorera det där...
 
Tack och hej från mig

Följ min blogg med bloglovin



Slotthotellet


Utsikten när vi kom hit...


...och utsikten nu

utsikt på kvällen, Gränna


I Polkagrisarnas stad!

Nu sitter jag här på vårt hotellrum med vacker utsikt utanför fönstret. Vi har tagit in på ett hotell som ser ut som ett slott, fast vi bor inte i den delen som ser ut som ett slott utan i ett gult hus vid sidan om. Jag är faktiskt inte helt säker på om det är några som bor där... I alla fall så hade dom inte så många rum kvar så det fanns inga stora dubbelrum som man kunde ställa in en extrasäng i så vi fick ta ett litet dubbelrum så det kanske blir lite trångt :S. Vi har ett fint badrum med grönt, mönstrat kakel och handdukar, flytande tvål, shampoo och balsam. Det är ju ett hotell så det är ju förväntat... Vi har en minibar också, med skumt godis i typ konservburkar, och en tv med rätt många kanaler. Vi ska äta middag på hotellets restaurang, jag brukar alltid ha svårt att bestämma mig men jag tror jag kanske kommer ta den vegetariska: de e tortellini med nåt grejs, jag vet inte om det är det som har minst kalorier men kanske... Åtminstone kanske det godaste med minst kalorier... När man äter på restaurangen får man inte sitta ute på terassen som vi gjorde nyss när vi åt (eller mest drack) på caféet. Jag och mamma tog cappucino och pappa tog öl, jag åt dessutom en doghnut för typ första gången, för jag har ju varit allergisk mot soja och dom har alltid sojamjöl i doghnuts :S Men vi får sitta i en matsal som är i såhär medeltids stil ungefär, det står en riddarrustning där inne :o

Hälsningar från yoleia utanför polkagrisarnas stad
Ps. Jag lägger upp bilder på hotellet och utsikten :)

På väg uppåt :\

Lite trist att lämna Skåne. Vi sitter i bilen och äter jordgubbar just nu, jag tror vi är nånstans i Småland just nu. Vi ska inte åka hem än, inte förrän imorgon, vi ska övernatta nånstans på vägen. Kanske i Gränna. Norr om Gränna ligger ett mysigt.... eller bra... trevligt... coolt eller vad det nu är... jag gillar det i alla fall (av bra minnen kanske) ställe som jag vill tipsa om. Där kan man stanna och äta om man åker på E4: an vid Vättern. Det är egentligen en gammal ruin som heter Brahehus (om det nu stavas så) och efter att man ätit kan man gå och titta på den. Det är fin utsikt där för det ligger rätt högt uppe, ovanför Vättern, så man har utsikt över den. Jag hoppas att vi kommer stanna och äta där :) Det vore trist att inte göra det, vi brukar liksom det annars. 

Tack och hej från yoleia i det tropiskt varma sydsverige (över 30 grader :DDD) ha en trevligt supervarm sommar :) XP

Vitt, rosa och ljusblått hav


Bo i Skåne

Jag har precis kommit tillbaka från stranden, som såg lite annorlunda ut än när jag var där sist. Inte för att jag var på ett annat ställe på stranden utan eftersom havet var vitt, rosa och ljusblått(jag lägger upp en bild). När jag var där nere var det människor som kom dit som verkade bo där i närheten, tex kom det på killar, en på cykel och en på typ cross, som åkte dit och badade. Jag kom och tänka på att det måste va kul att bo i skåne, man slipper bo i röda hus med vita knutar, och man kan gå ner till stranden när man vill, i alla fall om man bor vid kusten, dessutom är det billigare här än i Stockholm. Men det jag ser här är ju sommardelen av det. Jag har hört att det blåser på vintern, och man blir ju ändå hemmablind efter ett tag. Men ändå så verkar det så mysigt, inte direkt här i Mälarhusen men där i Falsterbo fanns det en mysig kiosk typ där man kunde hyra fim och köpa godis och hamburgare. Det verkade va någon slags mötesplats där. Hur som helst tycker jag om Skåne.

Strand!

Nu ska jag gå till den här strandenStranden här på Österlen

Stenshuvud

Såhär var utsikten i Stenshuvud

Chokladaffären i Kivik


Äpplen och Choklad! C:

Idag har vi varit i Kivik. Vi skulle dit för att gå till Kiviks musteri men jag fick syn på en chokladbutik och ville gå in och titta, den såg så cool och speciell ut :) Jag lägger upp några bilder från den. Det var inte bara coolt på utsidan utan på insidan också. Vi köpte 85%: ig choklad producerad av Kallari (ett litet boendecooperativ i Sydamerika :DD) som man inte ska tugga på, den är god även fast den är 85%: ig, fast jag brukar inte vara så kräsen så alla andra kanske inte tycker det. Man ska bara låta den smälta i munnen och man behöver inte äta så mycket. Det är ekologisk gran cru choklad och intäkterna går till Kitchwaindianerna i Amazonas, för att främja en hållbar ekonomi, regnskogsskydd, utbildning och hälsovård :). Sen kom vi fram till Kiviks musteri och köpte äppelmust och juice där. Vi åt lunch där sen, det fanns en liten rolig affär där med ganska roliga grejer också, det fanns en kokosnötsskalsskål med äggskal på insidan! :0. Sen åkte vi till Stenshuvud och plåtade utsikten, badade på stranden där, man fattar typ inte att man är i Sverige när man är på den stranden för det ser ut som Italien! Aldeles där i närheten ligger café annorlund och där finns det KAKOR (fniss) man får ta så många man vill (fniss).Ekologisk gran cru choklad från Sydamerika :D 

Kyssen

Stefan och Carolina gick på den dammiga stigen, solen och den vackra paradisviken på vänster sida. De stannade till och kysste varandra ovetande om den nyfikna familjen som satt och tittade utanför sin stuga lite längre bort. Solen värmde på Stefans rygg som var täckt av den blåa tröjan han hade fått av Carolina för bara några dagar sedan. Så upptäckte han att han hade glömt något viktigt, som var kvar i båten.
"Vi måste gå tillbaka, jag har glömt något" sa han. De började gå tillbaka, samma väg som de kommit. Plötsligt utbrast Carolina: "Jag måste gå på toa, väntar du på mig?"
"Självklart älskling!" svarade Stefan. Hennes blonda hår svajade i vinden när hon sprang mot de röda dassen och Stefan tänkte på munkar.

©yoleia
Baserat på en sann händelse, iaktagelse
Namnen är helt fiktiva och bör inte blandas ihop med verkliga personer

Stranden på Österlen


Dasset på Finnhamn

Anna gick ovetande mot dassen en bit bort, ovetande om vad som väntade henne. Hon hade sett fram emot att få gå på toa. När hon kom närmare upptäckte hon till sin fasa att mittendörren var öppen! Inte bara det, inuti dasset satt: En gubbe!! Sekunderna som följde upptäckte hon också att familjen stod nedanför, väntade de? På honom? Tankarna flög genom huvudet på Anna, ville han känna känslan av sommar? Kunde han inte slita sig från utsikten? Hade han kanske cellskräck eller vad han helt enkelt bara oförmögen att stänga dörren? Men familjen då, kunde inte de stänga den röda dassdörren med hasp på båda sidor? Kanske var det så att han helt enkelt upptäckte sin prikära situation försent, och då kunde inte familjen uträtta den syssla han själv inte kunde utföra. Anna Berglund tvekade en sekund men kunde inte utsätta sig för den situation som skulle uppstå om hon fortsatte. Anna Berglund vände i riktning mot andra dass i hopp om bättre tider.


Baserat på en sann händelse på Finnhamn
©yoleia


Skåne :)

Vi är äntligen i skåne, det var lite osäkert om vi skulle åka hit eller inte eftersom vår semester inte var särskillt planerad. Men när vi var på Öland i Tisdags bestämmde vi oss tillslut för att åka till Skåne, su nu är vi här :) På Österlen, idag har vi varit på stranden, sen köpte mamma och pappa "sillamackor" (strömmingsmackor på skånska) och jag åt hamburgare, och sen innan vi åkte till Simrishamn köpte vi mjukglass. I Simrishamn fanns det ett litet typ öde marknadstivoli eller nåt och en liten marknad bredvid där jag smakade spettekaka, som inte var så jättegott men för den delens skull inte äckligt, och köpte en handduk som det står "yoleia" på:O (dom broderade det på plats).

RSS 2.0